Welkom - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welkom bij ACV op DuPont

DuPont in Mechelen is een plastic-producent. DuPont de Nemours in Mechelen is een belangrijke productievestiging in Europa van het grote Amerikaanse Du Pont.
Bij DuPont werken in hoofdzaak werknemers met een bediende statuut, van de 732 werknemers hebben slechts een 140 een arbeidersstatuut. Dit leverde geregeld spanningen op over loonvoorwaarden.
In 2008 bestond DuPont 50 jaar in Mechelen, dit zou worden gevierd met een academische zitting gevolgd door een receptie in aanwezigheid van de premier en andere prominenten, helaas door de economische crisis oordeelde de directie dat het ongepast was dit te laten doorgaan, terwijl de arbeiders moeten stempelen!

DuPont werd door de crisis biezonder hard getroffen! In 2009 volgden een aantal reorganisaties elkaar in hoog tempo op, eerst in de verf, daarna in de plastic (DPP). Tevens volgende een hoog aantal stempeldagen voor de arbeiders.
Op 1 februari 2013 wordt de verffabriek DPC definitief overgedragen aan de Amerikaanse belegingsgroep "The Garlyle Group" die deze DuPont divisie overnam in 2012, de nieuwe naam van deze fabriek zal Axalta Coating Systems noemen.

De nieuwe DuPont zal dan hoofdzakelijk enkel nog bestaan als plastic producent.

In november/december 2015 kondigen DOW Chemicals en DuPont aan dat ze gesprekken voeren om te komen tot een fusie. Op 9 december 2015 is de kogel door de kerk en kondigen de twee chemie-multinationals aan dat ze tegen de zomervakantie van 2016 samen door zullen gaan onder de naam DowDuPont. Mogelijk zouden dan later opnieuw zaken worden opgesplist.


Tewerkstelling:
100 arbeiders
406 bedienden

DuPont
A. Spinoystraat 6
B-2800 Mechelen


website DuPont:
www.dupont.com

Secretaris DuPont: Caroline Segers


ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu