Welkom - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welkom

Welkom bij ACV op MSD

Het bedrijf MSD (nieuwe naam - na overname door Merck) (voorheen Schering-Plough) is gevestigd in het industriepark van Heist-op-den-Berg.
Het bedrijf is een Amerikaanse farmaceutisch multinational (nu Merck en Schering-Plough samen) die sterk aan het investeren is in Heist-op-den-Berg . De nieuwe groep heeft 91 sites in de wereld en de vrees bestaat dat spoedig duidelijk zal worden hoe de besparing van 15% zal worden gerealiseerd. Dat er sites zullen sluiten staat zo goed als vast. Heist heeft zeer goede troeven en is één van de grootste plants van Europa. Begin 2010 verklaarde de topman van het bedrijf nog aan Premier Leterme in Davos, dat de site in Heist en Boortmeerbeek tot de top behoorde van de groep. Enkele weken later volgde een onverwachte en nooit geziene herstructurering! Eind september 2011 werd een sociaal plan goedgekeurd voor arbeiders en bedienden.

Momenteel werken er bij het bedrijf in Heist o/d Berg (incl. magazijn Hulshout) een bijna 1000 werknemers.
In het bedrijf werken dagarbeiders, twee ploegenmedewerkers (hoofdzakelijk), een vaste nachtploeg en een overbruggingsploeg (werken in het weekend - 12 uur - en enkele feestdagen).

Op 22 oktober 2013 kondigde de directie de intentie aan om de logistieke activiteit (Distributie magazijn Boortmeerbeek) Sentipharm uit te besteden aan DHL Pharma Logistics.
Op 1 november 2013 zou deze activitieit dan worden overgenomen door DHL. Een 91 MSD medewerkers werden overgenomen door DHL.


Begin 2020 werd door Merck (MSD) aangekondigd om haar activiteiten die niet meer onder patent vallen onder te brengen in een aparte en nieuwe vennootschap. Op dit ogenblik werd deze  nieuwe onderneming voorlopig "NewCo" genoemd. De plant in Heist-op-den-berg met zo'n 900 medewerkers volledig overgaan naar deze nieuwe onderneming.

De visie en boodschap van Merck is duidelijk; wanneer Merck de activiteit niet meer kan beschouwen als kernactivitieit volgt uitbesteding. Wij als vakbond betreuren deze houding en delen deze visie absoluut niet!


Tewerkstelling:
477 arbeiders
168 bedienden
236 Kaderleden

MSD - Schering-Plough, Labo N.V.
Industriepark 30 - Zone A
B-2220 Heist-op-den-Berg
Tel: 015/25.87.11

Secretaris MSD: Paul Schoeters

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu