Burn-out - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Burn-out

Wetgeving
BURN-OUT
1 op 10 werknemers heeft een burn-out. Maar is dat eigenlijk wel zo? De drukte, stress en flexibiliteit doet onze afspraken met vrienden en familie sneuvelen. Ze zorgen ervoor dat we de schoolvoorstellingen van de kinderen missen, dat we te laat komen op afspraken met vrienden of familie en te uitgeput zijn om te sporten. Stress staat in de weg van alles waar we plezier aan beleven en wat ons energie geeft. De gevolgen zijn duidelijk: 1 op 10 Vlaamse werknemers kan momenteel niet werken door een burn-out. Nooit eerder waren er zoveel gevallen. Vooral jonge mensen tussen 25 en 40 zijn vaak het slachtoffer. Hoog tijd dus voor een radicale verandering.

In de maand januari besteedde het ACV heel wat aandacht aan het thema stress en burn-out. Op verschillende plaatsen werd een rust- en relaxmoment voorzien voor iedereen die daar nood aan heeft. Onder de noemer ‘Too strexy for my job’ werden mensen bewust gemaakt van het feit dat het ook anders kan. Het ACV wil vooral benadrukken dat het best oké is om de mallemolen even stil te zetten en tijd te nemen voor wat ook belangrijk is: gezin, hobby’s, engagement of gewoon eventjes helemaal niets doen.  
ACV organiseert infosessies rond stress en burn-out
Hebben  deze momenten bij jou ook heel wat vragen opgeroepen over je  persoonlijke situatie? Wil je graag een andere richting inslaan of heb je nog een beetje meer nood aan verduidelijking? Het ACV en  verschillende andere organisaties organiseren komende maanden heel wat rond stress en burn-out.
Momenteel zijn er geen sessies ingepland!


ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu