Welkom - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welkom

Onze bedrijven > Janssen Pharmaceutica

Welkom bij ACV op Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica N.V. is een Belgisch farmaceutisch bedrijf,  gevestigd in Beerse, Geel en Olen en werd destijds opgericht door dokter Paul Janssen.  Het maakt deel uit van de Amerikaanse bedrijvengroep Johnson &  Johnson, een multinationale producent van gezondheidszorgproducten.


"Janssen ontwikkelt behandelingen voor een aantal van de meest ingrijpende ziekten en complexe medische uitdagingen van deze tijd, waaronder kanker, hepatitis, HIV/aids, diabetes, artritis, dementie en geestesziekten. We richten ons onderzoek op zes specifieke therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, cardiovasculaire & metabole ziekten en pulmonale hypertensie.


Dr. Paul Janssen richtte het bedrijf op in 1953 met slechts één doel voor ogen: mensenlevens redden door de ontwikkeling van betere geneesmiddelen. In 1961 werd het bedrijf opgenomen in de Johnson & Johnson-groep, wereldwijde marktleider op het gebied van gezondheidszorgproducten. De groep telt vandaag meer dan 265 operationele bedrijven in 60 landen en telt 128.000 medewerkers wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten is Janssen in België de belangrijkste site van Johnson & Johnson en het neemt dan ook een centrale plaats in binnen het Amerikaanse concern.

Sinds 2011 zijn alle farmaceutische activiteiten van Johnson & Johnson ondergebracht onder Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson. Vandaag is Janssen een van de meest vernieuwende farmaceutische bedrijven ter wereld met meer dan 40.000 medewerkers, van wie 4800 in België."
Bron Janssen Pharmaceutica


Tewerkstelling: 4820
281      arbeiders
1734    bedienden
2805    kaderleden

Janssen Pharmaceutica
Beerse
Turnhoutseweg 30
B-2340 Beerse

Geel
Janssen Pharmaceuticalaan 3
B-2440 Geel

Website:
https://www.janssen.com/belgium/nl

Secretaris Janssen Pharmaceutica: Peter Goris

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu