Jobstudent & Enter - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jobstudent & Enter

Bibliotheek

ENTER en ACV-Jongeren
Je studeert nog en en denkt nog lang niet aan werken. Of misschien werkte je reeds als jobstudent en deed je op die manier je eerste werkervaringen op?
Over het reilen en zeilen op de arbeidsmarkt kom je op school echter niet veel te weten. Daarvoor moet je beroep doen op mensen die er middenin staan. De vakbond bijvoorbeeld.

Gratis ENTER lidmaatschap

Het ACV heeft speciaal voor jongeren Enter uitgewerkt. Door gratis lid te worden van Enter krijg je de nodige informatie om niet ongewapend je eerste centen te gaan verdienen.

Samengevat: Enter is het ACV-lidmaatschap voor jongeren, studenten en schoolverlaters in wachttijd, vanaf 15 jaar tot en met 25 jaar.
En dit volledig gratis.Door lid te worden van Enter ben je ook lid geworden van het ACV, de grootste vakbond van België. Vanaf nu kan je beroep doen op de diensten van het ACV. Het ACV kan je helpen om de vragen waarmee je als (job)student of schoolverlater worstelt op te lossen. Ook later, als je vast werk hebt gevonden zal je geen spijt hebben van de stap die je nu gezet hebt.

Dus zowel studenten, schoolverlaters, jongeren in wachttijd, stagiairs,...
kunnen op www.acv-enter.be (aparte website) hun mosterd halen.
01/07/2020: JOBSTUDENTEN
Met ISA, de Infolijn voor Studentenarbeid van Jong ACV beginnen ze goed voorbereid en zorgeloos aan hun vakantiejob! Ook als je zelf vragen hebt over studentenwerk kan je op ISA rekenen. ISA is een initiatief van Jong ACV.
Kunnen jongeren ondanks corona toch nog aan de slag als jobstudent? En waar moeten ze dan op letten? Hoe lang mogen studenten werken? En moeten ze belastingen betalen op wat ze verdienen? En wat met het kindergeld? ISA geeft snel en correct antwoord op alle vragen over studentenarbeid.Via de ISA-chat of telefonisch op 02 244 35 00 tijdens de volgende openingsuren:

Maandag: van 13 tot 17 u.
Dinsdag: van 9 tot 12 u. en van 13 tot 17 u.
Woensdag: van 13 tot 19 u.
Donderdag: van 13 tot 17 u.
Vrijdag: van 9 tot 12 u.

Tijdens deze openingsuren vind je de chatknop rechtsonder op www.chatmetisa.be.
Mailen kan ook op isa@acv-csc.be.

Ook handig: de brochure Lonend Studentenwerk die je kan downloaden op onze website.

30/06/2020: SCHOOLVERLATER
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele "to-do’s" om je eerste stappen te zetten naar werk.
Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu