Actualiteit Proficos - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit Proficos

Gesloten firma's > Proficos
28/09/2015: UPDATE: Proficos uit Heist ontslaat 100 personeelsleden
Op een bijzondere ondernemingsraad bij Proficos uit Heist O/D Berg werd door de directie en een gerechtsmandataris een gedeeltelijke overname toegelicht. Het bedrijf wordt overgenomen door Airopack (Airolux) of de beheerder achter deze groep die het gedeelte van Proficos zal overnemen onder de naam Airosolution.
Van de 150 personeelsleden worden er dus 100 werknemers ontslagen, 39 arbeiders en 12 bedienden mogen blijven. Toevallig worden ook alle vakbondsafgevaardigden ontslagen. Op 28/9 om 9 uur is het dossier voorgekomen op de rechtbank van koophandel, onmiddellijk gevolgd door de homologatie volgen. Op 1/10 zal het faillisement van Proficos worden aangevraagd en zal de rechtbank onmiddellijk een curator aanduiden.
21/09/2015: Proficos uit Heist ontslaat 100 personeelsleden
Op een bijzondere ondernemingsraad bij Proficos uit Heist O/D Berg werd door de directie en een gerechtsmandataris een gedeeltelijke overname toegelicht. Het bedrijf wordt overgenomen door Airopak (Airolux) of de beheerder achter deze groep die het gedeelte van Proficos zal overnemen onder de naam Airo-solution.
Van de 150 personeelsleden worden er dus 100 werknemers ontslagen, 39 arbeiders en 12 bedienden mogen blijven. Toevallig worden ook alle vakbondsafgevaardigden ontslagen. Op 28/9 zal de onderneming het dossier voorleggen aan de rechtbank. De vakbonden beraden zich nu over te nemen stappen!
20/09/2015: Bijzondere ondernemingsraad samengeroepen bij Proficos uit Heist
Er werd door de gerechtelijke mandataris (onderneming staat onder een derde WCO) een bijzondere ondernemingsraad bij elkaar geroepen op maandag 21 september 2015 om 12 uur. De firma Proficos kampt al jaren met zware financiële problemen en verkreeg reeds in 2012 een jaar lang een WCO
De jaren nadien bleken zeer moeizaam te verlopen. Recentelijk verkreeg Proficos weer voor 4 maanden een WCO en moest er worden uitgekeken naar een nieuwe geldschieter. Het is uitkijken wat de medeling op de bijzondere OR precies zal inhouden!

17/10/2013: Proficos in moeilijke papieren?

Het cosmetica bedrijf Proficos uit Heist O/D Berg zit in ernstige problemen, na een jaar WCO ziet het er naar uit dat het bedrijf niet uit het dal geraakt!
Deze week hebben al een 8 werknemers een ontslagbrief in de bus gekregen. De directie kondigde niks aan in de OR, maar liet de afgevaardigden van de vakbonden weten dat er een aantal ontslagen zouden volgen om economische redenen. Na een jaar WCO in 2012, werd aangenomen dat het bedrijf weer op de sporen was geraakt. In juli 2013 werd plots een samenwerking aangekondigd met het Zwitserse Airolux AG. Maar nieuwe klanten bleven uit en het personeel moet bijna continu stempelen. De vakbonden volgen het dossier op en hebben een gesprek met de directie op 30/10.

15/07/2013: Proficos fuseert met Airolux AG

Directie Proficos doet mededeling aan de OR aangaande de fusie met het Zwitserse Airolux AG.

Nadat een jaar lang Proficos onder een WCO stond en bescherming had tegen zijn schuldeisers, werd er door het bedrijf koortsachtig gezocht naar een oplossing voor de slechte financiele situatie. Deze oplossing werd gevonden in een fusie met het Zwitserse Airolux AG. Het bedrijf zal hal 2 huren en het personeel van Proficos zal producten vervaardigen voor Airolux uit haar assortiment. Een deel van de productie en R&D zal vanuit Zwitserland worden overgebracht naar Heist O/D Berg.

11/01/2012: Proficos staat onder WCO akkoord!

Het cosmeticabedrijf Proficos uit Heist O/D Berg staat onder een "WCO" (Wet op de continuïteit van Ondernemingen) akkoord.
De rechtbank van Koophandel van Mechelen heeft op 9 januari 2012 een vonnis uitgesproken waardoor Proficos een WCO erkenning krijgt voor een bepaalde periode. Deze erkenningsperiode beschermt de onderneming tegen al haar schuldeisers. Want blijkbaar heeft Proficos serieuze schulden en door de crisis en de teruglopende bestellingen zit de onderneming met ernstige betalingsproblemen! Een bewindvoerder is aangesteld en op 19/3 zal men een eerste evaluatieperiode houden.

22/12/2011: Proficos uit Heist O/D Berg in slechte papieren?

De cosmeticaproducent Proficos uit Heist O/D Berg vecht om voortbestaan!

Al maanden en praktisch gans 2011 was bijzonder slecht voor Proficos, het personeel moest massaal gaan stempelen! Maar eind november, begin december 2011 bleek dat de grootste klant van Proficos zou hebben afgehaakt. Onmiddellijk werden de bestellingen voor verpakkingsmateriaal en gronstoffen stopgezet en werd een gewijzigde planning opgesteld met heel wat tijdelijke werkloosheid voor de komende maanden van begin 2012.
Op de OR doet de directie eigenlijk of er niks aan de hand is ! De slechte economische situatie werd wel toegegeven, maar maatregelen zouden niet aan de orde zijn!
Er ontstond ongerustheid door geruchten dat de eindejaarspremie niet uitbetaald werd. De vakbonden eisten snel duidelijkheid van het bedrijf. Ondertussen werd door de directie bevestigd dat de eindejaarspremie werd gestort. De komende maanden zullen inderdaad nog moeizaam verlopen, maar men hoopt spoedig nieuwe klanten binnen te halen, aldus het management!
Op woensdag 28/12/2011 is er een biezondere OR bijelkaar geroepen! Wordt zeker vervolgd....

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu