Actualiteit Peleman Industries - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit Peleman Industries

26/10/2017: Vakbonden Peleman Industries bereiken akkoord
Bij Peleman Industries te Puurs kon er na een sociaal conflikt en na een bezinningsperiode een akkoord tot CAO 2017-2018 worden gesloten.
Er werd een akkoord bereikt over een stijging van de uurlonen met 0,16 € per uur en de maaltijdscheques stijgen met 1 € per gewerkte dag.  


03/10/2017: Bij Peleman Industries kon geen akkoord worden bereikt. Personeel laat ongenoegen blijken.
Bij Peleman Industries te Puurs kon door de hardstarige houdeing van de directie geen akkoord worden bereikt. Het ongenoegen bij de arbeiders is zeer groot. Een patronaal voorstel werd voorgelegd aan het personeel die dit met 99% hebben verworpen. Nadat de arbeiders in de kantine bleven zitten, heeft de directie de arbeiders gaan bedreigen met ontslag als ze niet weer aan het werk gingen. Een deel van de mensen zijn tegen deze druk niet opgewassen. De komende dagen zullen prikacties gesteund worden door de vakbonden, maar belangrijk is dat het ongenoegen zeer duidelijk aan het licht is gekomen. Hoe de directie het wil draaien, de vulkaan is opengebarsten.  Op 25/10 is er weer een gesprek tussen vakbonden en directie.


03/10/2017: Bij Peleman Industries kon geen akkoord worden bereikt. Personeel laat ongenoegen blijken.
Bij Peleman Industries te Puurs kon door de hardstarige houdeing van de directie geen akkoord worden bereikt. Het ongenoegen bij de arbeiders is zeer groot. Een patronaal voorstel werd voorgelegd aan het personeel die dit met 99% hebben verworpen. Nadat de arbeiders in de kantine bleven zitten, heeft de directie de arbeiders gaan bedreigen met ontslag als ze niet weer aan het werk gingen. Een deel van de mensen zijn tegen deze druk niet opgewassen. De komende dagen zullen prikacties gesteund worden door de vakbonden, maar belangrijk is dat het ongenoegen zeer duidelijk aan het licht is gekomen. Hoe de directie het wil draaien, de vulkaan is opengebarsten.  


15/12/2015: CAO-ontwerpakkoord bereikt bij Peleman Industries
Vakbonden en directie van Peleman Industries te Puurs hebben op dinsdag 15/12/2015 een ontwerp van CAO bereikt voor 2015-2017.
Het waren zeer moeilijke besprekingen, maar uiteindelijk werden digitale maaltijdcheques ingevoerd met een nominale waarde van 4,09 euro per gewerkte dag. De arbeiders en bedienden krijgen netto dus 3 euro opslag via de maaltijdcheques, zelf betalen zij de 1,09 euro per cheque. De arbeiders hebben het akkoord onmiddellijk goedgekeurd met 72,7%.
ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu