Actualiteit Mylene - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit Mylene

20/04/2016: Mylene uit Heist werd eind 2015 overgenomen door beleggingsgroep Creafund
Op een geruisloze manier werd het familiebedrijf uit Heist overgenomen door de beleggingsgroep Creafund. Hiermee komt een einde aan het familiaal bedrijf. Mylène werd opgericht in 1965 door de familie Seutin.  De familie Seutin heeft besloten een stap terug te zetten en de toekomst van Mylène door te geven, aldus de eigen website.
De manager dhr Dhont die voorheen werd aangesteld als crisismanager, zit (toevallig) ook in Creafund en kon zo zijn positie verstevigen als CEO van het bedrijf. Dit lijkt volgens ons een vorm van belangenvermenging.
Beleidsmatig zal er dus de komende periode weinig veranderen. Maar of dit goed is voor de toekomst valt nog af te wachten. Meestal worden deze ondernemingen opgesmukt om later tegen veel geld te kunnen verkopen, of worden deze firma's financieel leeggezogen. Slotsom is dat de werknemers altijd de dupe zijn van zulke operaties. Het is duidelijk dat vakbonden niet gewenst zijn in zulke ondernemingen, ddarom worden afgevaardigden steeds buitengepest. Mylene staat dan ook op de zwarte lijst van de vakbonden, als onderneming met een bedenkelijke reputatie!
26/11/2015: Mylene uit Heist O/D Berg ontslaat delegee ACV
Op een geniepige manier net voor de start van de procedure voor de volgende sociale verkiezingen 2016, ontslaat het cosmetica bedrijf Mylene uit Heist O/D Berg de enige delegee Johan Aerts. Dit is jammer genoeg traditie bij dit anti-vakbondsbedrijf. De werknemers die zich  kandidaat stellen voor een mandaat worden buiten gepest. De directie is vooral met zich zelf bezig en hebben de lak aan werknemers. Dit is nu waar Mylene voor staat... "werknemersrechten daar heeft Mylene nog niks van gehoord!"

Ondertussen heeft Mylene, na overleg met het ACV, besloten om deze beschermde werknemer uit te betalen.

Van solidariteit word je beter!

21/09/2012: De wet is niet voor Mylene?

Het cosmeticabedrijf Mylene uit Heist O/D Berg heeft het blijkbaar moeilijk om zich aan de Belgische wet te houden, de werknemers mogen steeds de rekening betalen!

Het ACV is het grondig beu! Sinds de aanstelling van een syndicale delegatie en een kandidaat bij de laatste sociale verkiezingen maken meer en meer werknemers duidelijk dat zij het grondig beu zijn, jammer genoeg blijven velen schrik hebben! De directie meent zich werkelijk alles te kunnen permiteren en wenst daarbij met de werknemers geen rekening te houden.

- Overuren worden niet aangevraagd aan de vakbond, mensen moeten deze onder dwang komen presteren en worden dan vervolgens niet als overwerk bezoldigd.
- Men mag niet intikken wanneer men extra werk doet op het bedrijf, zo is er geen bewijs van eventueel overwerk.
- Het arbeidsreglement wordt gewoon eenzijdig gewijzigd, zonder overleg. Protest vanwege werknemers wordt steeds de kop ingedrukt.
- De medewerkers beschikken over een contract waarbij zij in een dagsysteem worden tewerkgesteld, de directie eist nu gewoon dat ze in ploegen komen werken.
- Kritiek aan het adres van het management wordt genadeloos de kop ingedrukt, mensen die dit durven worden onmiddellijk ontslagen of weggepest!

Recentelijk heeft het peroneel voor het eerst samen met de ACV-delegee voor het eerst een actie gevoerd door een infovergadering te houden in de kantine. Dit tot grote woede van het management.
De arbeidsinspectie werd nu verzocht om een dringende tussenkomst te doen bij Mylene. Als je nog eens een Mylene-avond gaat organiseren in familieverband of met vrienden, weet je in welke omstandigheden deze producten werden gemaakt!

06/04/2012: Procedure sociale verkiezingen stopgezet!
De procedure voor de sociale verkiezingen 2012 werd afgebroken omdat slecht één lijst kandidaten indienden, namelijk het ACV!
Door slechts het indienen van één lijst bij de komende sociale verkiezingen 2012 heeft de directie de procedure afgeblazen en heeft het ACV deze zetels automatisch verworven. Johan Aerts heeft hiermee zijn mandaat binnen voor zowel Comité P&B als van de OR.

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu