Actualiteit Airosolutions - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit Airosolutions

Onze bedrijven > Airosolutions
28/09/2015: UPDATE: Proficos uit Heist ontslaat 100 personeelsleden
Op een bijzondere ondernemingsraad bij Proficos uit Heist O/D Berg werd door de directie en een gerechtsmandataris een gedeeltelijke overname toegelicht. Het bedrijf wordt overgenomen door Airopack (Airolux) of de beheerder achter deze groep die het gedeelte van Proficos zal overnemen onder de naam Airosolution.
Van de 150 personeelsleden worden er dus 100 werknemers ontslagen, 39 arbeiders en 12 bedienden mogen blijven. Toevallig worden ook alle vakbondsafgevaardigden ontslagen. Op 28/9 om 9 uur is het dossier voorgekomen op de rechtbank van koophandel, onmiddellijk gevolgd door de homologatie volgen. Op 1/10 zal het faillisement van Proficos worden aangevraagd en zal de rechtbank onmiddellijk een curator aanduiden.

15/07/2013: Proficos fuseert met Airolux AG

Directie Proficos doet mededeling aan de OR aangaande de fusie met het Zwitserse Airolux AG.

Nadat een jaar lang Proficos onder een WCO stond en bescherming had tegen zijn schuldeisers, werd er door het bedrijf koortsachtig gezocht naar een oplossing voor de slechte financiele situatie. Deze oplossing werd gevonden in een fusie met het Zwitserse Airolux AG. Het bedrijf zal hal 2 huren en het personeel van Proficos zal producten vervaardigen voor Airolux uit haar assortiment. Een deel van de productie en R&D zal vanuit Zwitserland worden overgebracht naar Heist O/D Berg.

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu